some go east
some go east mountain some go east mountain

Het Como-meer en de Amerikaanse Italiaan

como-meer.jpg
posted on 7 Oct 2015 Lago de Como — 30 Sep 2015 como-meer.jpg

Na Zürich zette ik mijn reis terug al liftend verder richting Milaan met een tussenstop aan het Comomeer of Lago de Como. Er loopt geen rechte autosnelweg tussen Zürich en Milaan, dus verwachtte ik mij wel aan enkele lange wachttijden aan de tankstations.

Het duurde eerst even voor ik op een goeie plaats kwam te staan in Zürich zelf en vond mijn eerste lift pas rond 11u door Luzern op te schrijven. Zo kon ik de autosnelweg op en werd ik afgezet aan een tankstation in de goeie richting, net buiten Zürich. Daar vond ik na enige tijd iemand die mij een eindje kon meenemen richting het zuiden. Na een leuk gesprek in mijn gebrekkig Duits en zijn Schweizerdeutsch, wat voor ons heel moeilijk te verstaan is, werd ik afgezet op wat op het eerste zicht een heel slechte plaats was: een mini-parking, zonder auto's, naast een 1-vaksweg.

Maar niets was minder waar en de eerste auto die mijn bordje zag nam mij mee in zijn pick-up truck. Het bleek een Italiaan te zijn met Amerikaanse roots die alle mogelijke extreme sporten had gedaan in zijn leven maar, o.a. door het krijgen van kinderen en enkele heel nipt ontweken ongevallen, ondertussen rustiger door het leven ging.
Hij vertelde met heel veel enthousiasme zijn verhalen over hoe hij vroeger ging delta-vliegen met een zelfgemaakte vlieger, high-diven tot hij van knie tot borst blauw zag, aan free-climbing deed voor het die naam had, etc... waardoor ik zodanig onder de indruk was dat ik niet veel meer kon vertellen.

Ik vertelde wel nog over mijn korte-termijn plannen om o.a. nog naar het Gardameer te gaan en hij bood mij een slaapplaats aan in zijn huis. Uiteindelijk ging ik niet naar het Gardameer, maar dit zijn wel de leuke momenten van het liften die ik hopelijk nog zal tegenkomen op mijn reis.

Tijdens deze rit heb ik wel nog even geluk gehad: na een dik half uur te hebben gereden viel het mij op dat verschillende auto's teken deden naar ons. Wat bleek, de koffer van de pick-up had ik blijkbaar niet hard genoeg gesloten en was die open gegaan tijdens het rijden. Gelukkig was mijn zak (met alles wat ik deze reis mee heb!) er niet uitgevallen!

arrow back to posts